Focus op resultaatverbetering

We zorgen ervoor dat u bespaart op uw secundaire inkoopstroom.

Uit onze ervaring blijkt dat de meeste bedrijven hun professionele inkopers (terecht) op het primaire inkoopproces inzetten, dus op alle inkoop die op de handel, de produktie of de dienstverlening is gericht. Logisch, want daar moet een inkoper met zijn expertise het verschil maken als het gaat om kostprijs, omzet en resultaat.

Wat ook uw bedrijf misschien uit het oog verliest, is dat de secundaire inkoopstroom een hele substantiële is: omdat het hier om niet-omzet gerelateerde kosten gaat, is iedere euro besparing een euro resultaat. Om dezelfde euro resultaat via omzetverhoging te bereiken, zou u een veelvoud van deze euro aan extra omzet moeten genereren. Dit laatste is vele malen lastiger.

Om nog eens te benadrukken hoe substantieel deze secundaire inkoopstroom is, verwijzen we naar onderzoek waaruit blijkt dat het hier om een bedrag van € 13.500,- tot € 20.000,- per medewerker per jaar gaat. Denk hierbij aan energiekosten, kantoormaterialen, kantoormeubilair, energie, drukwerk, verpakkingsmaterialen, schoonmaak, koffie en thee, zakenreizen, koeriersdiensten, telefonie en nog veel meer.

Kortom, besparing op deze kosten is de kortste weg naar resultaatverbetering!